Akupressur

 

Behandling med akupunktur har fundet sted i flere tusinde af år. Der er forskellige teorier om hvordan det er opstået. Akupunktur er en gammel teori inden for den kinesiske medicin byggende på at der i kroppen cirkulerer energi rundt i kroppen ad meridian baner.

Kinesernes havde den opfattelse at det var vigtigt for menneskets sundhed at holde denne energi i bevægelse. Når Qi og blod er i balance og strømmer harmonisk gennem legemet, årene og de indre organer, resulterer det i psykisk og fysisk velvære. Enhver afvigelse fra denne tilstand er derfor sygdom, og mange faktorer kan være årsag.

Grundlaget for anvendelse af akupunktur punkter er Qi princippet. Qi arbejder i hele kroppen, og meridianbanerne er Qi`ens forsyningslinier. Langs meridianerne ligger der punkter, der påvirker Qi´s kvalitet. I disse punkter kan påvirke/regulere energisystemet, hvilket udnyttes i akupressur og akupunktur. Akupunktur er en slags signalterapi som har til formål at genskabe homøostase.

Kineserne udviklede et system baseret på utallige observationer af sygdomme og deres behandling. På kroppen er der 12 par meridianer, 6 som løber op ad armene, og ind over kroppen, 6 som løber op og ned ad benene og op over kroppen. Endvidere er der to enkelt meridianer som henholdsvis løber på kroppens midterlinie på henholdsvis forside og bagside af kroppen. De er opkaldt efter de organer som de løber igennem.

 

De tolv meridianer er inddelt i yin og yang meridianer.

- Yin og yang præger hele den kinesiske filosofi.
- Yin er symbolet på det mørke, kolde, passive, stabile, yin er opad- og udadrettet.
- Yin meridianer løber opad og på inderside.
- Yang er symbolet på det lyse, varme, tørre, det aktive, det skabende. Yang er nedad- og indadrettet.
- Yang meridianer løber nedad og på yderside.


Bestil Behandling Her.

Nyheder

Ugens tilbudFønix Musik :

 Nyhedsbrev

 
 

Tai Chi-Qi Gong-Yoga

Wellness on the Beach - Viborg - Ringkøbing - Videbæk .

Klinikkerne

 

http://www.alternativa-viborg.dk

Healing massage - Laser akupunktur.

 

 

Butikken

Butikkerns motto er: Heidi, stedet hvor drømme bliver til virkelighed.

Malerier

Kom og besøg os, du er altid velkommen til at komme forbi og få en kop te og se malerierne.